Menu

W listopadzie 2017 roku wprowadziliśmy nową kartę, której autorem jest Szef Kuchni Wojciech Benedyczuk. Nowością i absolutnym hitem są steki smażone na kamieniu wulkanicznym. Dla smakoszy czerwonego mięsa i steków z wołowiny przygotowaliśmy nasz kulinarny bestseller– w roli głównej polędwica wołowa, T-boneRib Eye podawane z grillowaną kolbą kukurydzy i batatami w tempurze.

 PRZYSTAWKI

SIEKANY TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ  28zł
podany z żółtkiem jaja kurzego, ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą, marynowanymi grzybkami, pieczywem i masłem

GRILLOWANE KREWETKI TYGRYSIE  19zł/ 3 szt.
podane na pumperniklu z guacamole z dodatkiem czosnku,pomidorków koktajlowych i białego wina

PRZEGRZEBKI  29zł/ 3 szt.
muszle św. Jakuba podane na sosie pomidorowym

PASTA Z AWOKADO  16zł
z dodatkiem czosnku i suszonych pomidorów, podana z oliwkową bułeczką własnego wypieku

SMAŻONE KALMARY  22zł
w sosie aioli z dodatkiem pomidorków koktajlowych, rukoli i natki pietruszki

SAŁATY

SAŁATA Z PALONYM KOZIM SEREM  28zł
lekka sałata z palonym kozim serem, boczniakami, rukolą, suszonymi pomidorami, zielonym ogórkiem

SAŁATA Z KREWETKAMI  32zł
orientalna, delikatnie pikantna sałata ze smażonymi w czosnku krewetkami,awokado, pomidorkami koktajlowymi skąpana w sosie mango – chili

SAŁATA NICEJSKA  24zł
tradycyjna sałata nicejska z tuńczykiem, żółtą fasolką szparagową, czerwoną cebulą, jajkiem, anchois, czarnymi oliwkami, kaparami z aromatycznym dressingiem

SAŁATA CESAR  29zł
klasyczna sałata Cesar z panierowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem otulona słoną bitą śmietaną podana z czosnkowymi grzankami

ZUPY

CAPPUCCINO BOROWIKOWE  16zł
aksamitny krem grzybowy pod pierzynką ze słonej bitej śmietany

GĘSI BULION  14zł
podany z podgrzybkiem i mięsnym dodatkiem

TAJSKA  16zł
pikantna orientalna zupa z kurczakiem, grzybami Mun, mleczkiem kokosowym i limonką z makaronem ryżowym

ZUPA Z KURKAMI I ZIELONYMI SZPARAGAMI  14ZŁ
ze śmietaną i koperkiem

MAKARONY

LINGUINE Z ROSTBEFEM WOŁOWYM  32zł
skąpane w sosie śmietanowym z natką pietruszki

PAPPARDELLE Z SOSEM BOROWIKOWYM  24zł
z dodatkiem natki pietruszki, cebuli i przypraw

RAVIOLONI Z KACZKĄ  22zł
skąpane w maśle i parmezanie

TAGLIATELLE AGLIO E OLIO  27ZŁ
delikatnie pikantny makaron z mięsem małży, natką pietruszki, chili i czosnkiem

MIĘSA

ROLADKA Z KURCZAKA  28zł
pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą otulona szynką szwarcwaldzką podana na makaronie tagliatelle w sosie śmietanowym

COMBER JAGNIĘCY  68ZŁ
podany na puree z selera z dodatkiem groszku cukrowego z masłem orzechowym

NASZ BURGER  26zł
burger wołowy z boczkiem, serem cheddar, piklami, sałatą, pomidorem i czerwoną cebulą podany z frytkami stekowymi

POŁÓWKA KACZKI  38zł
pieczona w warzywach i owocach, podana z czerwoną zasmażaną kapustą i opiekanymi ziemniakami

ROZMARYNOWY SCHAB  32ZŁ
schab saute smażony na maśle rozmarynowym, gaszony winem podany ze smażonymi kluskami i karmelizowaną marchewką

MEDALIONY Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ  38ZŁ
w sosie borowikowym podane z ziemniaczanym rosti i miksem sałat w pietruszkowym Pesto

MENU WEEKENDOWE

PODAWANE Z DOMOWYM ROSOŁEM Z MAKARONEM

GOLONKA  35zł
pieczona w ciemnym piwie z opiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą z domową porterówką

WIENER SCHNITZEL  35zł
podany z sałatką ziemniaczaną

ŚLĄSKA ROLADA  35zł
podana z kluskami śląskimi i modrą kapustą

MENU SPECJALNE

STEKI SERWOWANE NA KAMIENIU WULKANICZNYM Z GRILLOWANĄ KOLBĄ KUKURYDZY I BATATAMI W TEMPURZE

Kamień ze skały wulkanicznej, który dzięki uprzedniemu podgrzaniu do bardzo wysokiej temperatury pełni rolę patelni, na której sam przyrządzisz swój stek i to bez odchodzenia od stolika. Preferujesz steki krwiste, średnio wysmażone, a może well done? To Ty decydujesz o stopniu wysmażenia swojego steka. Kuchnia wydaje mięso w stopniu wysmażenia blue – stek bardzo krwisty, mięso w środku surowe i ciepłe.

T-BONE 400G  82zł
sezonowany stek składający się z polędwicy i rostbefu podzielony fragmentem kości

RIB EYE 300G  72zł
wyjątkowo smakowity stek cięty z najlepszej części antrykotu

POLĘDWICA WOŁOWA 200G  64zł
najwyższej jakości mięso wołowe

RYBY

SANDACZ W SOSIE BOCZNIAKOWO – POROWYM  42zł
podany z ziemniakami z wody

PIECZONY FILET Z LABRAKSA  46zł
podany na kremowym jarmużu i kuskusie

STEK Z TUŃCZYKA  62zł
podany na puree z selera z pistacjami i sałatką z fasolki szparagowej z czarnym sezamem

PIECZONY ŁOSOŚ NORWESKI  39zł
podany na makaronie linguine ze szpinakiem i sosem śmietanowym

DESERY

TIRAMISU  12zł

DOMOWY SERNIK Z SOSEM MALINOWYM  12zł

BROWNIE Z GALARETKĄ SZAMPAŃSKĄ  12zł

CIASTO MARCHEWKOWE OBLANE LUSTREM BIAŁEJ CZEKOLADY  12zł

DANIA DLA DZIECI

KREM Z POMIDORÓW  10zł

DOMOWY ROSÓŁ Z MAKARONEM 12zł

NUGGETSY  12ZŁ
klasyczne nuggetsy z piersi kurczaka podane z ziemniaczanymi kuleczkami i puree marchewkowym

FISH AND CHIPS  12zł
panierowany filet z dorsza podany z frytkami i surówką z marchewki i jabłka

NALEŚNIKI  12zł
Z serkiem waniliowym oblane sosem czekoladowym